Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

PAVLOVA-ΠΑΒΛΟΒΑ

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρέγκα θα χρειαστούμε:
4 ασπράδια
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα λεμονιού

Για τη sauce θα χρειαστούμε
400 γρ. φράουλες
40 γρ. ζάχαρη





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και το βάζουμε στη μεσαία ταχύτητα. Όταν δούμε ότι έχει σφίξει η μαρέγκα, αφαιρούμε από το μίξερ σε ένα μπολ και ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και με ένα κουτάλι, παίρνουμε λίγο λίγο τη μαρέγκα μας και δημιουργούμε κυκλικά σχήματα διαμέτρου 10 εκατοστών εκατοστών περίπου. Αφαιρούμε από το κέντρο του κύκλου μερικές κουταλιές και τις τοποθετώ στην περιφέρειά του έτσι ώστε να έχουμε σχηματίσει κατι σα φωλιά.
Ψήνουμε για 60-90 λεπτά στους 90-100C θερμό αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Φτιάχνουμε τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε το ξύσμα ανακατεύοντας με κουτάλι.
Τέλος, φτιάχνουμε τη sauce, πολτοποιώντας στο multi τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη.
Συναρμολογούμε το γλυκό μας, τοποθετώντας στο κέντρο της κάθε ψημένης μαρέγκας, σαντιγύ, στολίζοντας με κομμένες στην μέση φράουλες και περιχύνοντας με την sauce.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου