Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ



ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμ. νωπή Μαγιά Μπύρας
3/4 φλιτζ. τσαγιού Ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού μαύρες Σταφίδες
1 κ.σ. Κανέλα
1/2 φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό Νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά στο 1/2 φλιτζάνι από το νερό και προσθέτουμε το αλάτι. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το λάδι, τις σταφίδες, τη διαλυμένη μαγιά και το υπόλοιπο νερό και τα ζυμώνουμε καλά, για να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά ψωμάκια και τα αφήνουμε, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (2-3 ώρες). Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου