Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Κριθαρακι με μανιταρια

Υλικα:
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
150 γρ μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
2 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένες)
2 φλ. κριθαράκι
5 φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερο)
1/2 φλ. κρασι λευκό
παρμεζάνα τρμμένη
φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο 2 κ.σ
αλάτι
πιπέρι

Οδηγιες:
Σωτάρω μανιτάρια, κρεμμύδι και σκόρδο 10'.
Προσθέτω κριθαράκι και συνεχίζω να σωτάρω για λίγο. Σβήνω με κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
Κρατάω τον ζωμό ζεστό και μαγειρεύω όπως το ριζότο σιγά - σιγά.
Βάζω και μαιντανό, ανακατεύω.
Πασπαλίζω με παρμεζάνα και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου