Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΡΟΒΙΤΣΑ




ΥΛΙΚΑ

1/2kg ροβίτσα(πράσινα ψιλοφάσουλα)
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βάζουμε να βράσουν.
Όταν τα φασόλια αρχίζουν να κοχλάζουν προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο νερό και περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν και πάλι. Ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό, στην επιφάνεια του νερού θα ανεβαίνουν φλούδια, τα οποία και αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα. Όταν απομακρύνουμε όλα τα φλούδια, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τη ρίγανη(προσοχή:μη ρίξετε πολύ ρίγανη γιατί το φαγητό μας θα πικρίσει). Ανακατεύουμε για λίγο και ως αποτέλεσμα θα έχουμε μία κρεμώδη σούπα.
Καλή όρεξη.

2 σχόλια: