Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Νόστιμο τυρόψωμο

Υλικα:
500 γρ αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένη
2 κ σ βούτυρο βιτάμ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ σ ρίγανη
1 κούπα φέτα τριμένη με το χέρι (αν θέλετε βάζετε παραπάνω)
1 χούφτα ελιές ψιλοκομμένες
1 ποτήρι νερό και λίγο ακομα
λίγο γάλα για το άλειμα
λίγο αλάτι (προαιρετικα)


Οδηγιες:
Λιώνω την 1 κουταλιά το βούτυρο, σωτάρω το κρεμύδι και το αφήνω να κρυώσει
Σε μια λεκανίτσα ρίχνω το αλεύρι, το κρεμύδι, το βούτυρο (λιωμένο όχι να καίει), την ρίγανη, την φέτα
Προσθέτω λίγο λίγο το νερό και ζυμώνω ωσπου να μην κολλάει
Κάνω ενα μικρό καρβελάκι, χαράζω με το μαχαιρι και αλείφω με το γάλα την επιφάνεια
Ψήνω σε ζεστό φούρνο στους 170° στον αέρα για 40' περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου