Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κερασόπιττα

ΥΛΙΚΑ:
450 γρ. κεράσια φρέσκα
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
ελάχιστο αλάτι
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml γάλα
βανίλια και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού


ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα κεράσια, βγάζοντας το κουκούτσι από τη μέση, με το ειδικό εργαλείο, ή κόβουμε τον καρπό στη μέση κι έπειτα τραβάμε το κουκούτσι, χωρίς να χαλάσει το σχήμα του.
Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε χωριστά τα στερεά υλικά μας το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε καλά τα αυγά, με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουν κιτρινωπό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Τα χτυπάμε λίγο ακόμα και τέλος προσθέτουμε το μείγμα, από το αλεύρι που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα 2/3 των κερασιών. Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας, με κουτάλι μη λιώσουν.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β. και σε ταψάκι Νο 26, με λαδόκολλα ως εξής:
Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και το ψήνουμε για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και σκορπάμε στην επιφάνεια του γλυκού, (το κομμένο μέρος προς τα κάτω), γρήγορα - γρήγορα τα υπόλοιπα κεράσια, που κρατήσαμε (μπήγοντάς τα ελαφρά μέσα). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 - 25 λεπτά ακόμη. Το ψήσιμο εξαρτάται από το φούρνο, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Κάνουμε και το τεστ με την οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου