Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

ΓΑΥΡΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΟΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. γαύρο
500 γρ. ντομάτες
100 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml ελαιόλαδο
10 ml ούζο
Πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι μας(καλό θα ήταν να το ξεκοκκαλίσουμε κιόλας). Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις τομάτες και τη σκελίδα σκόρδου. Επίσης κόβουμε τη φέτα σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ακόμα μισό λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρει μία βράση, για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις τομάτες, τη φέτα, το πιπέρι, και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατόπιν, βγάζουμε από την κατσαρόλα τη σάλτσα σε ένα μπολ και απλώνουμε στον πάτο το γαύρο. Ξαναρίχνουμε τη σάλτσα, καλύπτοντας τα ψάρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένετε 6-7 λεπτά, για να ψηθεί το ψάρι.
Σερβίρουμε σε μία πιατέλα. Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου