Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Muffins

Υλικα:
2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 - 1 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα

Οδηγιες:
Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε μαζί το αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι και μαγιά. Μετά ρίχνουμε και το βούτυρο με τα 3/4 γάλα και αν η ζύμη μας είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπώλ και τυλίγουμε τη ζύμη με μια πετσέτα. Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Χωρίζουμε την ζύμη σε έξι ίσες μπάλες.
Μεταφέρουμε τις μπάλες σε περγαμηνή ή σε λαδόκολλα και τις ψεκάζουμε ή τις αλείφουμε ελαφρώς με λαδάκι. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο (προαιρετικά). Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις μπάλες πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας ανάμεσά τους μία απόσταση για να φουσκώσουν.
Καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη χαλαρά και αφήνουμε να φουσκώσουν για αλλη μία ωρίτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το αλείφουμε με λιγο λαδάκι. Μεταφέρουμε προσεκτικά τις μπάλες λίγες καθε φορά, όχι όλες μαζί.
Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 5-8 λεπτά και οι πλευρές τους πρέπει να ομαλοποιηθούν/ισιώσουν. Όταν τα δούμε και είναι σαν να πάνε να καούν, τα αποσύρουμε με μία σπάτουλα και τα μεταφέρουμε γρήγορα σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 για 5-8 λεπτά.Τέλος, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία τους για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα κόψουμε στη μέση και τα σερβίρουμε. Σερβίρουμε με βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου