Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα

Υλικά:
1 συκωταριά
500g έντερο
12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με το μισό πράσινο φύλλο τους
1 μαρούλι κομμένο σε χονδρές λωρίδες
χυμός 2 λεμονιών
2 κρόκοι αυγών
3 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι


Οδηγίες:
Ζεματάμε την συκωταριά και αφού στραγγίξουμε καλά αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε όλη την συκωταριά και τα κρεμμυδάκια.
Πλένουμε καλά τα έντερα και τα αφήνουμε σε νερό με λίγο ξίδι για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τηγανίζουμε την συκωταριά για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται.
Πλέκουμε τα έντερα σε πλεξούδες και προσθέτουμε στη σούπα μαζί με το μαρούλι και νερό να σκεπάσει καλά όλα τα υλικά.
Σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά, αφαιρούμε από την φωτιά, αυγοκόβουμε την σούπα, προσθέτουμε τον άνηθο και καρυκεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου