Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

150ml κρέμα γάλακτος
200γρ. μέλι
1 στικ βανίλιας
2 φύλλα ζελατίνας
400γρ. γιαούρτι
300γρ. τυρί μασκαρπόνε

για την κομπόστα φράλουας
θα χρειαστούμε:
1kg φράουλες
100γρ. ζάχαρη
χυμό απο 2 λεμόνια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και την βανίλια και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει το μέλι και πριν πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μουσκεύουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας και αφού στραγγίξουν, τα ρίχνουμε στην και αυτά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακτεύοντας συνεχώς και τέλος το μασκαρπόνε. Όταν το μείγμα γίνει μια λεία κρέμα το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την κομπόστα φράουλας, πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στα 2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια μας, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο με το χέρι και βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κατόπιν αυτών, σε ένα μπόλ ή ένα ψιλό ποτήρι βάζουμε τις φράουλες περιχύνοντας με λίγο απο το χυμό τους, προσθέτουμε το μείγμα κρέμας μας, πάνω από τις φράουλες και σερβίρουμε με ένα φυλλαράκι δυόσμου στη μέση.
Καλοφάγοτο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου