Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Κεκάκι καρύδα

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
2 ποτ. νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτ. νερού μπύρα
2 πακετα αλεύρι φαρίνα
ξυσμα πορτοκαλιού
ινδική καρύδα τριμμενη για πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
400γρ. μαρμελάδα της αρεσκιας σας
1 ποτ. νερού ψιλοκομμένα καρύδια
Για το σιρόπι:
2 ποτ. νερό
2 ποτ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι


ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια με τη μαρμελάδα. Αυτή είναι η γέμιση.
Ετοιμάζετε την ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός απο την καρύδα, και την κοβετε σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού. Πιέζετε με την παλάμη σας κάθε κομμάτι ζύμης να πλατύνει και τοποθετείτε πάνω τους μια κουταλια απο τη γέμιση και τα κλεινετε δίνοντας σχήμα μικρής μπάλας.
Βουτυρώνετε ενα ταψί (ή στρώνετε εναλλακτικά λαδόκολλα) και τοποθετείτε τα μπαλάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω για να μην ανοίξουν κατα τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο 180-200 βαθμους, μέχρι να ροδίσουν (όχι πολύ) και κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικα για το σιρόπι και τα βράζουμε 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
Περιχύνουμε στα κρύα γλυκάκια το ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη καρύδα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου