Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σοκολατένια μπισκότα

Συστατικά:
για γέμιση
300γρμ κουβερτούρα
160γρμ βούτυρο
150γρμ κρέμα γαλακτος
600γρμ μπισκοτα τύπου μιράντα
για επικάλυψη
200γρμ κουβερτούρα
400γρμ ασπρη σοκολάτα


Oδηγιες:
1. Φτιάχνω τη γέμιση: λιώνω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαίν μαρί
2. Όταν λιώσει εντελώς ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο και προσθέτω και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω πάλι καλά
3. Αλέθω τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
4. Ρίχνω στα τριμένα μπισκότα το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω πολύ καλα. Το μίγμα θα είναι αρκετά σφιχτό και θα πλάθετε, αν όχι ίσως θέλει λίγο ψυγείο.
5. Πλάθω με τα χέρια και δείνω ενα σχήμα κωνικό. Βάζω ψυγείο να σφίξουν καλά, για καμιά ώρα το λιγότερο.
6. Όταν είναι έτοιμα τα αυγουλάκια προχωράω στην επικάλυψη λιώνωντας τη λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί
7. Αν θέλω τη βάφω με χρώμα ή τη χωρίζω σε μπολάκια και κάνω περισσότερα χρώματα
8. Βουτάω τα αυγά με ένα πιρουνάκι στο μπώλ της σοκολάτας. Κουνάω ελαφρά να φύγει η παραπανίσια σοκολάτα
9. Ακουμπάω τα αυγουλάκια σε μια λαδόκολα
10. Το ίδιο κάνω και με τη μαύρη σοκολάτα και μπορω να διακοσμήσω με γραμμούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου