Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Ζυμαρόσουπα

ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνι του τσαγιού αστράκι (ζυμαρικό)
1φλυτζάνι του τσαγιού ταχίνι
χυμός από ένα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
αλάτι-πιπέρι
1 λίτρο νερό ή 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

για το ζωμό λαχανικών θα χρειασθούμε:
2 λίτρα νερό
3 καρότα
1 κλαδάκι σέλινο
2 ντομάτες κομμένες στη μέση
2-3 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
Αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.


ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και όλα τα λαχανικά χοντροκομμένα. Τα βράζουμε περίπου 1 ώρα. Κατόπιν βγάζουμε τα λαχανικά και τα κάνουμε, αν θέλουμε ,σαλάτα. Ο ζωμός πρέπει να είναι 1 λίτρο περίπου.
Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τον αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα το αστράκι και το βράζουμε περίπου για ½ ώρα μέχρι να ψηθεί καλά και να χυλώσει. Τότε ρίχνουμε μέσα το ταχίνι, το ανακατεύουμε καλά και το βράζουμε ακόμα μερικά λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με αρκετό καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο μαύρο πιπέρι(προαιρετικά).
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου