Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΓΛΥΚΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
3 αβγά
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
3 μήλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 φλυτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλυτζ. τσαγιού καρυδόψυχα κοπανισμένη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα, ή ακόμα καλύτερα κάνουμε όλα αυτά σε ένα μίξερ, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα(χυλός). Χτυπάμε τα αυγά μας και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με το μείγμα μας, ανακατεύοντας ελαφρά.  Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα, αφαιρώντας τα κουκούτσια και το κοτσάνι. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα ραντίζουμε με το χυμό από το λεμόνι για να μη μας μαυρίσουν εως ότου τα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και όταν αρχίσει και στερεοποιείται ρίχνουμε από πάνω τις ροδέλες μήλου. Αφήνουμε για 4 με 5 λεπτά. Όταν ψηθεί από κάτω η ομελέτα, πασπαλίζουμε με τη φριγανιά και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε την ομελέτα, για να ψηθεί και από πάνω για 4 με 5 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε από το τηγάνι και ενώ είναι ακόμα ζεστή πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την καριδόψυχα. Αντί για καρυδόψυχα μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα.
Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου