Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γλυκό λαγουδάκι

Συστατικά
Ζαχαρόπαστα
Χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής
Χρώμα καφέ ζαχαροπλαστικής



Οδηγίες:
1. Φτιάχνουμε την ζαχαρόπαστα σε άσπρη και ροζ
2. Κόβουμε δυο κύκλους ίδιους, καρφώνουμε το ξυλάκι μας στον έναν και κόβουμε με το μαχαίρι τον άλλον μέχρι την μέση για να φτιάξουμε τα αυτάκια του
3. Βάζουμε με το πινελάκι μας λίγο νεράκι στον κύκλο με το ξυλάκι μέχρι την μέση
4. Κολλάμε τα αυτάκια
5. Παίρνουμε την ροζ ζαχαροπαστα και κόβουμε δυο μικρούς κύκλους για τα μαγουλάκια του λαγού
6. Κόβουμε τα δοντάκια
7. Kολλάμε τα μαγουλάκια επάνω στο λαγουδάκι το ένα δίπλα στο άλλο. Κολλάμε τα δοντάκια κάτω από τα μαγουλάκια. Με ένα καλαμάκι ξύλινο κάνουμε τρυπούλες στα μάγουλα.
8. Με ένα χοντρό καλαμάκι το βουτάμε λίγο στο χρώμα ζαχαροπλαστικής (καφέ)και φτιάχνουμε τα ματάκια,και με ένα άλλο καλαμάκι φτιάχνουμε την μυτούλα κόκκινη με τον ίδιο τρόπο
9. Του βάζουμε ένα μικρο λουλουδάκι στο αυτάκι του ή φιογκάκι, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας σε μέρος χωρίς υγρασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου