Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ιταλικός τόνος

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. πένες
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
μισή κούπα γλυκιά γραβιέρα
3 κουταλιές βούτυρο
3-4 ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κουταλάκι ελαιόλαδο



ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε τις πένες σε νερό με αλάτι. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε λίγο πριν είναι έτοιμες.
Παράλληλα, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, τον βασιλικό και τον τόνο (τον οποίο έχουμε λιώσει). Ανακατεύουμε καλά, αλλά δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα. Μόλις γίνει κάπως ομοιόμορφο το μειγμα, είναι έτοιμο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε τις πένες μέσα.
Ρίχνουμε πάνω από τις πένες τη σάλτσα του τόνου, που μόλις ετοιμάσαμε, και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ο τόνος.
Από πάνω, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος, και μετά την τριμμένη γραβιέρα (την βάζουμε περισσότερο για να μην «αρπάξει» το φαγητό).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου