Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Αυθεντικό Αγγλικό πρωινό

Το σωστό αγγλικό πρωινό έχει λαδίΛα – όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο και περιέχει τα παρακάτω:


ΑΥΓΑ
Σε ομελέτα, πάνω – κάτω, με τον κρόκο τους και λοιπά. Προσοχή έχουν μια τάση να μην τα τηγανίζουν και τελείως, αν είσαι σιχασιάρης ζήτα well done.

ΜΠΕΪΚΟΝ
Απαραίτητο ακομπανιαμέντο.Είναι το μακρόστενο αλλά διαφορετικό κομμάτι που έχει περισσότερο κρέας πάνω του και λιγότερο λίπος.

ΦΑΣΟΛΙΑ
Όπως στα λέω. Συνήθως από κονσέρβα με μπόλικη άνοστη σαλτσούλα. Άλλη περίεργη λιχουδιά είναι και τα φασόλια πάνω σε ψωμί φρυγανισμένο (Beans on toast) – τί να πω.

BLACK PUDDING
ΔΕΝ είναι καμμένη. Το μαύρο χρώμα είναι από το αίμα. Φάτε το ΠΡΙΝ διαβάσετε τί είναι. Ή που θα σας αρέσει πολύ (εμένα μ’αρέσει) ή που θα σας αφήσει τραύμα.

ΖΑΜΠΟΝ
Βασικά λέγεται ham και είναι γεναίο κομμάτι χοιρινό. Αν είναι καπνιστό μιλάμε για μεγάλες επιτυχίες.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω.

HASH BROWN
Μικρά κομματάκια πατάτας (τριμμένη δηλαδή) και τηγανισμένα. ΠΟΛΥ νόστιμα.

Η ΣΑΛΤΣΑ
Μία είναι η σάλτσα που πρέπει στο αγγλικό πρωινό. Αφήστε την κέτσαπ και τη μαγιονέζα για όσους δεν ξέρουν. Ως γνήσιος γνώστης βάλτε Brown Sauce, έχει δυνατή γεύση και πάει τέλεια με ΟΛΑ τα παραπάνω. Φυσικά είναι τόσο δυνατή που και χόρτο να τρώγατε δε θα πέρνατε χαμπάρι.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ
Μόνο τσάι. Όλα τα καφέ υποθέτουν ότι το θέλετε ΜΕ γάλα (white tea). Περάσαν 6 χρόνια στη Βρετανία για να το δοκιμάσω αλλά τελικά το τσάι (όχι το μαύρο, ένα καφέ λασπουλί που έχουν εδώ) γίνεται πολύ ωραίο με το γάλα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου