Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ
4 Τσιπούρες
800 γρ. σέλινο
200 γρ. κρεμμύδια φρέσκα
χυμό από λεμόνι
2 αυγά
100ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μάραθο




  Καθαρίζουμε τα ψάρια μας από λέπια και εντόσθια και τα πλένουμε καλά. Πλένουμε το σέλινο και το βάζουμε να ζεματιστεί σε βραστό νερό(το βουτάμε και το ξαναβγάζουμε δηλαδή). Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε ροδέλες και τα ρίχνουμε σε μία άλλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το ζεματισμένο σέλινο, και τις τσιπούρες μας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μάραθο αφού το έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε και λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Αφού το φαγητό είναι έτοιμο και έχουμε κλείσει τη φωτιά, κάνουμε το αβγολέμονο, χτυπώντας τα αβγά με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και ενώ είναι ζεστό ακόμα το φαγητό.
  Σερβίρουμε, καλή όρεξη!!

Tip: Εάν θέλουμε, πριν βάλουμε τις τσιπούρες στην κατσαρόλα, τις φιλετάρουμε για να έχουμε ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα και εντυπωσιακό σερβίρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου