Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Κοκκινιστο κρέας στην κατσαρόλα

ΥΛΙΚΑ:
800-1000 γρμ μοσχάρι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
7-9 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγο κρασί λευκό
ντοματοχυμό
κανέλλα
γαρύφαλο
μοσχοκάρυδο
1 κύβο βοδινό
λίγη ζάχαρη
αλάτι ελάχιστο


ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε ή βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Να μην είναι πάντως μεγάλα κομμάτια. Ξανθίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (μέχρι να χρυσίσει) σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε μετά και το κρέας κομμένο σε μερίδες ή μικρότερα κομμάτια να σοταριστεί (δε χρειάζεται να ψηθεί αρκετά γιατί θα γίνει σκληρό), από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε λίγο άσπρο κρασί και περιμένουμε λίγο να ψιλοεξατμιστεί. Ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τον κύβο, την κανέλλα, το γαρύφαλο (π.χ. 3-5),τη ζάχαρη,το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανάλογα με τη χύτρα προσθέτουμε και 1-2 ποτήρια νερό.Το βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στη μιάμιση ώρα.Βέβαια επειδή είναι διαφορετική η κάθε κουζίνα καλό είναι να το κοιτάτε και να ξέρετε ότι είναι έτοιμο όταν θα είναι μια πυκνή σάλτσα και το κρέας έχει μαλακώσει.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου