Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ



ΥΛΙΚΑ

700 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
7 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλo κρεμμύδι ψιλοκομμένο

χυμός από μισο λεμόνι
2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό
115 γραμ μακρύκοκκο ρύζι
3 κ.σ ψιλοκομμένος άνηθος και λίγα κλωναράκια για το γαρνίρισμα
αλάτι και πιπέρι



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε αρκετές φορές το σπανάκι μέχρι το νερό να παραμένει καθαρό, το αφήνουμε να στραγγίξει. Τινάζουμε το σπανάκι για να φύγουν τα νερά και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και το σπανάκι στη συνέχεια  για λίγα λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν τα φύλλα, ρίχνουμε το λεμόνι και το νερό κι αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το ρύζι και το μισό άνηθο. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν μας φανεί πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε γαρνιρισμένο με άνηθο.



1 σχόλιο: