Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


ΥΛΙΚΑ

1/2 kg φύλλο κρούστας
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 κ.σ βούτυρο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 lt γάλα φρέσκο
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
πιπέρι
1 kg φέτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Με το που λιώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει. Μόλις καβουρντιστεί ελαφρά το σιμιγδάλι, προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, έως ότου πήξει και έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
 Θριματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε και αυτή στο υπόλοιπο μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Η γέμιση μας είναι έτοιμη.
  Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα μεσαίο σε μέγεθος ταψί και ξεκινάμε να βάζουμε τα φύλλα ραντίζοντας με λίγο λάδι, κάθε φορά που προσθέτουμε ένα φύλλο και αφήνοντας τις άκρες αυτού λίγο πιο έξω από το ταψί. Όταν βάλουμε 8 με 9 φύλλα βάζουμε τη γέμιση μας και καλύπτουμε με τις περισευούμενες άκρες των φύλλων. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει από πάνω.
  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, έως ότου η μπουγάτσα μας έχει ροδοκοκκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου