Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


 Υλικά
16 μεγάλες γαρίδες
4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετική)
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. Χοντροτριμμένη φέτα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 Εκτέλεση
Καθαρίζετε το κέλυφος από τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά και αφαιρείτε και το εντεράκι (αν σας δυσκολεύει το κέλυφος, μπορείτε να βράσετε τις γαρίδες για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και μετά να τις καθαρίσετε). Τις αραδιάζετε σε σκεύος πυρέξ. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Προσθέτετε τις ντομάτες και τις μαγειρεύετε κι αυτές 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Σιγεβράζετε τη σάλτσα μέχρι να μειωθούν αρκετά τα υγρά. Τότε περιχύνετε με τη σάλτσα τις γαρίδες, προσθέτετε από πάνω τη φέτα και ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε πολύ ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου