Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2/3 φλυτζανιού ξερά άσπρα μικρά φασόλια
2 ½ φλυτζάνια ντοματίνια
μία χούφτα βασιλικό
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από μισό λεμόνι
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκέψτε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό και κατόπιν βράστε τα.
Όταν βράσουν στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε ολόκληρο το κλαδάκι δενδρολίβανου και ολόκληρη τη σκελίδα σκόδο. Μετά από λίγα λεπτά, όταν το δενδρολίβανο αρχίσει να τσιτσιρίζει, απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε τα για 20 λεπτά, για να εμπλουτιστεί το ελαιόλαδο με τα αρώματά τους. Αφαιρέστε το σκόρδο και πετάξτε το δενδρολίβανο. Βάλτε στο μπλέντερ το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αλατοπιπερώστε τη σάλτσα και περιχύστε με αυτήν τα φασόλια. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ανακατέψτε τα απαλά με τα φασόλια και το ίδιο κάντε με το βασιλικό. Περιχύστε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου