Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ




ΥΛΙΚΑ

1kg ζυγούρι
3 λεμόνια
100γρ.στακοβούτυρο
αλάτι
πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας μας, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε να βράσει. Αφού πάρει μία βράση, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αφήνοντας το να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα. Όταν ετοιμαστεί το κρέας μας, το αφαιρούμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε περίπου 1 με 1 1/2 λίτρο από το ζωμό που είχε βράσει το κρέας και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό στο ρύζι. Όταν κοντεύει το ρύζι να ετοιμαστεί, σε ένα μπρίκι λιώνουμε το στακοβούτυρο. Όταν έχουμε έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε σε αυτό το χυμό από τα λεμόνια, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ζεστό στακοβούτυρο.
Σερβίρουμε σε πιάτα και το κρέας μας ξεχωριστά σε μία μεγάλη πιατέλα. Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου