Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Πατάτες ογκραντέν

ΥΛΙΚΑ:
5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
1 αυγό
κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτες
μπέικον σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι



ΟΔΗΓΙΕΣ:
Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι Νο 28 (εγώ χρησιμοποιώ ταψάκι σιλικόνης, αν δεν έχετε λαδώνετε το ταψάκι σας ελαφρά) αφού τις έχω αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το μπείκον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου