Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΣΑΜΠΑΓΙΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




ΥΛΙΚΑ


150 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
50γρ. κακάο σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150ml νερό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου να φτάσουν σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας ελαφρά. Αφαιρούμε απο τη φωτιά, έχοντας ένα ωραίο σιρόπι ζάχαρης.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα περίπουυ τα 2/3 με νερό και τη βάζουμε σε σιγανή φωτιά. Όταν το νερό ζεσταθεί λίγο, τοποθετούμε το κατσαρολάκι μας μέσα στη μεγάλη κατσαρόλα ή αν δε χωράει, αδειάζουμε το περιεχόμενο απο το κατσαρολάκι σε ένα μπωλ κατά προτίμηση μεταλλικό, ικανό να χωράει στη μεγάλη κατσαρόλα και να επιπλέει στο νερό(μπεν μαρί).
Αφού έχουμε στο μπωλ το σιρόπι ζάχαρης, προσθέτουμε τους κρόκους αυγού, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα σίρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10 λεπτά, ελαφρά, μέχρι το μίγμα να πάρει μία παχύρευστη υφή. Σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε ακόμα περισσότερο παχύρευστη υφή στο μίγμα μας. Αφαιρούμε το μπώλ από την κατσαρόλα και ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το κακάο, πασπαλίζοντας και ανακατεύοντας ελαφρά, για να διαλυθεί.
Τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας πάλι ελαφρά.
Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι, όχι πολύ βαθύ ή ένα μπωλάκι. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!!


Tip: Το μυστικό είναι στο ανακάτεμα, ώστε να μη "κουράσουμε" το μίγμα μας γι'αυτό προσοχή στο ανακάτεμα σας. Επίσης, τη στιγμή που έχουμε το μίγμα στο μπώλ και στην κατσαρόλα, καλό είναι να σβήσουμε τη φωτιά όταν η θερμοκρασία έχει φτάσει στους 65 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου