Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΡΟΣΚΙ



ΥΛΙΚΑ

1ο Μίγμα
30γρ. νωπή μαγιά
1 κγλ. ζάχαρη
2 αυγά
150 γρ. φρέσκο βούτυρο 
50 γρ. φρέσκο γάλα 
100 γρ.νερό

2ο Μίγμα
1/2 kg αλεύρι σκληρό 
1 κγλ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα υλικά του 1ου μίγματος στο μίξερ με χρήση του γάτζου(για ζύμες), αλλίως σε ένα μπόλ και χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε και τα υλικά του 2ου μίγματος και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν, ή αντίστοιχα συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα και έπειτα με το χέρι. Ως αποτέλεσμα θα έχουμε μία αφράτη και μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 5-10 λεπτά.
Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, τα οποία και ανοίγουμε ανάλογα με το μίγμα που έχουμε για να τα γεμίσουμε. Προσθέτουμε τη γέμιση που θέλουμε και το κλείνουμε καλά.
Αφήνουμε τα γεμισμένα πιροσκάκια στην άκρη έως ότου δούμε ότι έχουν φουσκώσει και έχουν πάρει σχεδόν το διπλάσιο μέγεθος.
Ψήνουμε σε αρκετό λάδι το οποίο έχει κάψει καλά, έως ότου πάρουν ένα ομοιόρφο μελί χρώμα.
Τα αφαιρούμε απο τη φωτιά και τα στραγγίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουκανικάκια της αρεσκείας σας, ζαμπόν, μπεϊκον, τυρί κ.α.

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου