Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Σουρωμένη Φρουτοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ:
2 μπανάνες
2 πορτοκάλια
1 μήλο
3 ακτινίδια
4 πορτοκάλια (το χυμό τους)
1 λεμόνι (το χυμό του)
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι λικέρ γκραν μαρνιέ (πορτοκάλι ή μανταρίνι)



ΟΔΗΓΙΕΣ:
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια σε λεπτές φέτες, το μήλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια (ελαφριά ψημένα χωρίς λάδι σε κατσαρόλι - μπορείτε όμως να τα αντικαταστήσετε και με ασπρισμένα αμύγδαλα) και τη ζάχαρη. Τέλος, περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και των πορτοκαλιών μαζί με το γκραν μαρνιέ. Το λεμόνι είναι απαραίτητο προστατεύει τα φρούτα ώστε να μη μαυρίζουν. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, όπως οι φράουλες και τα κεράσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου