Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

Chocolate orange & Grand Marnier truffle cake



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
400 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. ταχίνι
50 γρ. μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
κακάο για πασπάλισμα




ΟΔΗΓΙΕΣ : 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί ανακατεύοντας με το χέρι, με αυγοδάρτη. Φτιάχνουμε με το μείγμα 5 δίσκους διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 0,5 εκ. Ψήνουμε στους 180οC για 12 λεπτά περίπου.


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε το ταχίνι το μέλι και το ξύσμα.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Σε ένα τσέρκι 20 εκ. τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο, απλώνουμε μία δόση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την οποία απλώνουμε και περιφερειακά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.Τέλος  πασπαλίζουμε με κακάο


Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου