Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΒΑΦΛΕΣ




ΥΛΙΚΑ

3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
3 κ.γλ. άχνη ζάχαρη
280 γρ. γάλα
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
1 βανίλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι  και τα αναμειγνύουμε. Σε ένα άλλο μπολ με ένα σύρμα, χτυπάμε τους κρόκους με την  άχνη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα υλικά του 2ου μπολ, στο  1ο και τα αναμειγνύουμε. Με το μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.Όταν ετοιμάσουμε τη μαρέγκα μας αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας, ανακατεύοντας ελαφρα, έως ότου την ενσωματώσουμε όλη. Το μείγμα μας είναι έτοιμο. Με ένα ειδικό σκεύος βαφλιέρα ψήνουμε τις βάφλες μας.
Όταν έχουμε έτοιμες τις βάφλες συνοδεύουμε με φρούτα, σιρόπι ή και με μπάλα παγωτού τις αρεσκείας μας.
ΑΦΗΣΤΕ τη Φαντασία σας ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου