Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ





ΥΛΙΚΑ


500 γρ. κανταϊφι
βούτυρο 


Για την κρέμα θα χρειαστούμε:


5 ποτήρια γάλα πλήρες
3/4 ποτηριού ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
3 κ.σ κορν φλάουρ ανάμεικτο με αλεύρι 
2 βανίλιες
1 κ.σ βούτυρο
αμύγδαλα ( προεραιτικά )

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:


2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
μερικές σταγόνες λεμόνι

Για την επικάλυψη στο τέλος θα χρειαστούμε:


500 γρ. κρέμα γάλακτος
φιστίκια Αιγίνης ( προεραιτικά )





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι μας, προσθέτοντας τα υλικά με τη σειρά που γράφονται πιο πάνω. Αφού δέσει βράζοντας το για 8 με 10 λεπτά, το βάζουμε στην άκρη και το κρατάμε για αργότερα.


-Βουτυρώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί.


-Ανοίγουμε το κανταϊφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους και το βάζουμε στο ταψί.


-Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρώς.


-Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (να μην είναι καυτό) που έχουμε κρατήσει από πριν.


-Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπόντας τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ με το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί σε ένα μούλτι.


-Σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει στη φωτιά, ρίχνουμε το μίγμα αυτό και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντάς το συνέχεια έως του γίνει μία δεμένη κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.


-Το βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε σελοφάν-ζελατίνα, στην επιφάνεια της κρέμας για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.


-Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κανταϊφι.


-Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος για να δηιουργήσουμε μια ωραία σαντιγύ και την απλώνουμε επάνω από 
την κρέμα


-Ρίχνουμε όση ποσότητα επιθυμούμε, φυστίκια αιγίνης και τοποθετούμε το γλυκο στο ψυγείο για να κρυώσει. 



Tip: Σε περίπτωση που η κρέμα δε μας δένει προσθέτουμε μία ή δύο κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με αλέυρι. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν σφίξει προσθέτουμε γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου