Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Σπιτική και εύκολη τυρόπιτα κουρού


Υλικά για τη Ζύμη:
1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μαγιά
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
330 γρ. φρέσκο βούτυρο
3 αυγά
300 γρ. γιαούρτι
70 γρ. ζάχαρη
17 γρ. αλάτι

Υλικά για τη Γέμιση:
1 κιλό τυρί
200 γρ. γάλα
280 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για τη ζύμη μαζί και τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν" 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τη ζύμη, την τεμαχίζουμε σε μπαλάκια και την ανοίγουμε με το χέρι. Προσθέτουμε μέσα τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με την ζύμη.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με αυγό πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 185 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζουμε.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου