Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ




ΥΛΙΚΑ


  • 1kg  κυδώνια
  • 700 γρ. νερό
  • 1kg ζάχαρη
  • 90 ml. χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια μαζί με τo χονδρό μέρος της σάρκας, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα τουλπάνι (μαλακή γάζα) και τα δένουμε.
Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και το τουλπάνι.
Τα βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα κυδώνια μέσα στο ίδιο το νερό τους. Αφαιρούμε το τουλπάνι και το στύβουμε, για να πάρουμε το χυμό, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι, ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για να μη μας κολλήσει' το κυδώνι στον πάτο της κατσαρόλας.
Βράζουμε τη μαρμελάδα για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα και να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου