Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Ζεστη σπιτικη μπουγατσα!!

ΥΛΙΚΑ:


μισό κιλό φύλλο κρούστας
4 κούπες γάλα
1/4 κούπας βούτυρο
2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
2/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κρόκοι
βανίλια
2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
άχνη και κανέλλα


    ΟΔΗΓΙΕΣ:
    Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά.Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Όταν τη σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.

ΤΙP: Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ Η ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!

3 σχόλια:

  1. kalimera!teleia sintagi...Milame gia memvrani zelatinas?kai auto as poume krataei tin krema ''idromeni''?Stella <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι απ οτι καταλαβα με μεμβρανη ζελατινας!!
    Θα το κανει να μην ειναι τοσο τραγανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι μεμβράνη ζελατίνας, όπως το είπατε! Η διαδικασία κρέμας - ζελατίνας γίνεται από τη στιγμή που θα έχουμε έτοιμη την κρέμα, τη στιγμή που θα τη κατεβάσουμε από τη φωτιά και ενώ κρυώνει, για να μη πιάσει κρούστα και ενώ εμείς θα κάνουμε την υπόλοιπη ετοιμασία που αναφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή