Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΡΩΣΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΠΟΡΣ (borsch soyp)

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχάρι κότσι με κόκκαλο
2τμ. κρεμμύδια
100γρ. καρότο
200 γρ. παντζάρια
200 γρ. πατάτες
250 γρ. λάχανο
1κ.σ. αλάτι χοντρό
πιπέρι
μπούκοβο
20 γρ. πελτέ τομάτας
50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
150γρ. σέλινο

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
 Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε καλά, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό μια κουταλιά χοντρό αλάτι και τα βράζουμε σε χαμηλί φωτία για 40 λεπτά  περίπου.  Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο, τριμμένο καροτο, τριμμένο παντζάρι, σέλινο ψιλοκομμένο τις πατάτες και τις κόβουμε σε 6 κύβους την καθεμιά, τον πελτέ και το αφήνουμετο το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανο και το μπούκοβο .....
Γιαυτούς που το προτιμούν ποιο κρεμμόδες και ελαφρι γέυσει μπορουν να προσθέσουν μια κουταλια στο πιάτο τους CREMΕ FRΕSH (SMETANA)

4 σχόλια: