Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γαρίδες σαγανάκι


ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες 800γρ.
Κρεμμύδια 100γρ.
Σάλτσα τομάτας 300γρ.
Ούζο 50ml
Τυρί φέτα 200γρ.
Πιπεριά πράσινη 100γρ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες (αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά αν θέλουμε)
2.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι αφού προσθέσουμε πρώτα λίγο ελαιόλαδο.
3.Προσθέτουμε τις γαρίδες σοτάροντας για 2 περίπου λεπτά.
4.Σβήνουμε προσθέτοντας ούζο.
5.Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό(κατά προτίμηση δική μας).Το αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά.
6.Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και προσθέτουμε από πάνω τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Θρεπτική ανάλυση για τους απαιτητικούς:
Ενέργεια              627kcal
Πρωτεΐνες           46,1γρ.
Λίπη                    39,1γρ.
Υδατάνθρακες    12,8γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου