Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Κεφτεδάκια

ΥΛΙΚΑ

-1,5 κούπα κρεμμύδι τριμένο



-2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο


-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο


-2 αβγά


-1/4 κούπας λάδι


-1 κουταλιά ξύδι


-1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο


-1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο


-1 κουταλιά ρίγανη


-αλατοπίπερο


-αλεύρι για πριν το τηγάνισμα

-λάδι για το τηγάνισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο θέλουμε(μη το παρακάνουμε βέβαια).


-Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί ή παξιμάδι το στίβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά.



-Σπάμε τα αβγά στο μίγμα, και προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφο.


-Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα κατά προτίμηση στο ψυγείο.


-Πλάθουμε σε κεφτεδάκια αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.


-Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.


-Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά αλλά να μη μας αρπάξουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου