Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Γλυκιά ζύμη τάρτας ( pate sucree )







ΥΛΙΚΑ
250γρ. αλεύρι
100γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια(μαλακωμένο όχι απευθείας από το ψυγείο)
100γρ. ζάχαρη άχνη
λίγο αλάτι
2 αβγά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μία λεκανίτσα βάλτε το αλεύρι, κάντε ένα λάκκο στη μέση και προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αβγά.
2.Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
3.Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη μας, ώστε να έχει μία απαλή υφή.
4.Τυλίγουμε τη ζύμη σε μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες
5.Έτοιμη για χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου