Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΚΡΕΜΜΥΔΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ



Προετοιμασία: 15΄ λεπτά
τηγάνισμα: 15΄ λεπτά

ΥΛΙΚΑ(για 10 τηγανίτες)
1 φλ. τσ αλεύρι
1τμ.αυγό
70ml. νερό
5τμ. φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένο)
2κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μάραθος η άνηθος,(ψιλοκομμένος)
120gr. ανθότυρο
1κ.γ.  αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το ανακατέυουμε.
Κανούμε στη μέση μια λακούβα και προσθέτουμε το αυγό κα το νερό, το ανακατέυουμε μέχρι να  γινεί ένας λείος χυλός και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο, το δυόσμο και το φρέσκοτριμμένο  πιπέρι. Αν το μείγμα βγεί πολύ στεγνό, προσθέτουμε κι άλλο νερό μέχρι να προκύψει ενας παχύρρευστος χυλός.
Σε ενα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά παίρνουμε ενα κουτάλι της
σούπας  δόσεις απο το χυλό και τις τηγανίζουμε. Οταν πάρουν ωραίο χρώμα, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν το λάδι σε πιατέλα στρώμένη με απορροφιτικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε ζεστές και ειναι ενας υπέροχος ουζομεζές....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου