Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ζύμη για πίτσα

Υλικά:

  1. 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  3. 400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό (όχι πολύ ζεστό)
  4. 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι.
  5. 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.

 

Εκτέλεση:

  • Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το νερό και με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
  • Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζουμε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
  • Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Του δίνουμε σχήμα μπάλας, του ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.
  • Μετά την 1 ώρα θα έχει φουσκώσει αρκετά. Ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
  • Τώρα μπορούμε να το κόψουμε σε  κομμάτια και να φυλάξουμε οση ποσότητα θέλουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
  • Ανοίγουμε το κομμάτι που έχουμε κρατήση με τον πλάστη και βάζουμε τα υλικά που θέλουμε.
  • Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
  • Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου