Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Καρμπονάρα




ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Σπαγγέτι                 400 γρ.
Μπέϊκον                  200 γρ.
Αβγό                      1
Κρόκοι αβγών          1
Παρμεζάνα Ρετζιάνο 75γρ. (τριμμένο)

αλάτι
πιπέρι
κρέμα γάλακτος    80ml (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ψιλοκόβουμε το μπέϊκον και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι χωρίς προσθήκη λαδιού.
2.Σε ένα μπωλ χτυπάμε με ένα σύρμα τον κρόκο του αβγού, το ολόκληρο αβγό, το τριμμένο τυρί και το πιπέρι. Μπορούμε να προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος.
3.Βράζουμε τα σπαγγέτι (έχοντας προσθέσει και το αλάτι μας) και έπειτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέϊκονκαι ανακατεύουμε.
4.Προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε φτιάξει στο μπωλ και ανακατεύοντας γρήγορα αφήνουμε να δέσει η μακαρονάδα.
5.Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο μαϊντανό για το ντεκόρ(προαιρετικό).

Tip: Το δέσιμο της καρμπονάρας, θέλει ταχύτητα διότι υπάρχει πιθανότητα να πήξει γρήγορα. Η λύση σε τέτοια περίπτωση είναι να ρίξουμε λίγο νερό από αυτό που είχαν βράσει τα μακαρόνια και έτσι βοηθάμε για την καλύτερη σύσταση της σάλτσας-ζυμαρικού.

Θρεπτική ανάλυση για τους απαιτητικούς(ανά μερίδα) :
Ενέργεια : 848 kcal
Πρωτεΐνες : 27,6 γρ.
Λίπη : 48,3 γρ.
Υδατάνθρακες : 72,4 γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου