Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Ιμάμ-μπαϊλντί

Περιεχόμενα


1 κονσέρβα ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 3 φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
3 φλυτζάνια λάδι
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
1 κιλό μελιτζάνες
4 φρέκα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο κεφαλοτύρι




Οδηγίες / Εκτέλεση

-Σκίζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε
-Τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα
-Τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε στο μισό λάδι
-Αφού τηγανιστούν όλες στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνουν με το λάδι τους
-Αλατοπιπερώνετε
-Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με την σάλτσα
-Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι
-Βάζετε τις ροδέλλες από τα ντοματάκια πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πασπαλίζετε με τυρί.
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου