Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΝΟΥΓΙΕΣ ΑΥΓΟΥ (Egg Noodles)


ΥΛΙΚΑ   300 γρ νούγιες αυγού (noodles)  

 100 γρ. ινδικό φυστίκι κάσιους 
50γρ. μανιτάρια μάυρα αποξηραμένα 
100 γρ. bamboo σε λωριδές
150 γρ. oyester sauce 
2κουτ. σούπας σησαμέλαιο 
4κουτ. σούπας φυστικέλαιο
200γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια 
100 γρ. πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες 
300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες 
100 γρ. καρότο κομμένο σε λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ.γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ξεπλένετε τα μανιτάρια και έπειτα τα βάζετε σε ενα μπωλ με χλιαρό νερό για να μουσκέψουν περίπου για 20 λεπτά.  Προσθέτετε τα νουντλς αφού τα εχούμε μουλιάσει σε νερό μερικές ώρες ποιο πρίν και τα εχούμε στραγγίξει,(τα νουντλς δεν τα βράζουμε ποτέ.)
Εν τω μεταξύ σε ένα wok σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το φιστικέλαιο και προσθέτετε τα μπρόκολα. Τσιγαρίστε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τις λωριδές του κοτόπουλου και συνεχίστε το ανακάτεμα εως ότου το κοτόπουλο ψηθεί. Προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κάσιους και συνεχίστε το ανακάτεμα για αλλα 2 λεπτά. Προσθ έστε τα στραγγισμένα νουντλς την oyster sayce και τα μπαχαρικά και συνεχίστε το ανακάτεμα για αλλό 1 λεπτό. Ρίχνετε το σησαμέλαιο, ανακατέυετε και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου