Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Σουφλέ Σοκολάτας (στον ατμό)



ΥΛΙΚΑ(για 3 άτομα)
80γρ. σοκολάτα υγείας (64% κακάο)
30 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κρόκους αβγών
2 ασπράδια αβγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
1/4 φιλτζανιού ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
πλαστική μεμβράνη για το μαγείρεμα
λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χρονός προετοιμασίας. 15 λεπτά
χρονός μαγειρέματος. 20 λεπτά

1.Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο μπόλ και το καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη. 2.Μαγειρεύετε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα στον ατμομάγειρα ή σε "μπεν μαρί"
3.Μέσα σε ενα μπόλ αναμιγνυετε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και μετά ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
4.Κατόπιν, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα.
5.Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να βγει μία σφιχτή μαρέγγα, κατόπιν προσθέστε τη μαρέγκα στο μίγμα μας, σε τρεις δόσεις και ανακατεύετε με μια σπάτουλα κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις.
6.Μοιράζετε το μίγμα σε γυάλινα μπολ μετρίου μεγέθους και τα καλύπτετε με μεμβράνη.
7.Μαγειρεύετε για 20 λεπτά στον ατμομάγειρα.
8.Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.




Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα.  
Θερμίδες. 360
Πρωτεΐνες. 8γρ.
Λίπος. 25γρ.
Υδατάνθρακες. 26γρ.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή