Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ζύμη για κρέπες


ΥΛΙΚΑ (για 16 με 18 κρέπες)
125γρ. αλεύρι
15γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
325 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
20γρ. βούτυρο(για μαγείρεμα-λαμπικαρισμένο)
3-4 σταγόνες βανίλια ή ξύσμα από λεμόνι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
2.Προσθέτουμε 100 ml γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3.Συνεχίζοντας βάζουμε σταδιακά και το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
4.Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα.
5.Πριν αρχίσουμε να ψήνουμε τις κρέπες ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τη βανίλια ή το ξύσμα από λεμόνι.
6.Αν δεν έχουμε ειδικό σκεύος για κρέπες τότε παίρνουμε ένα τηγάνι με μεγάλη επιφάνεια, το ιδανικό είναι 22cm διάμετρο.
7.Περνάμε την επιφάνεια του σκεύους με λίγο από το βούτυρο μας και το ζεσταίνουμε.
8.Προσθέτουμε με μία μεγάλη κουτάλα από το χυλό μας στο σκεύος, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, με ένα λεπτό στρώμα μίγματος.
9.Ψήνουμε για περίπου ένα λεπτό και μόλις εμφανιστούν στην επιφάνεια μικρές τρυπίτσες γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
10.Η κρέπα μας είναι έτοιμη, απολαύστε την σκέτη με λίγο ζάχαρη, γεμιστή με ότι υλικό θέλετε διπλώνοντας την στη μέση, σε τρίγωνο, σε ρολό ή ότι άλλο βάλει το μυαλό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου