Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Μαγιονέζα κλασική






Υλικά

  • 1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κοφτά κουταλάκια άσπρο ξύδι
  • Λίγο λευκό πιπέρι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 320 γρ. λάδι
  • Χυμό 1/2 λεμονιού


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και την μουστάρδα σε ένα γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το ξύδι και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με ένα βαρύ ασημένιο πιρούνι, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σταγόνα-σταγόνα και ανακατεύουμε συνεχώς (πάντα προς την ίδια κατεύθυνση).
  4. Μόλις η μαγιονέζα αρχίσει να πήζει ρίχνουμε λίγο λεμόνι ώστε να αραιώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λάδι.
  5. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο προσθέτοντας μια λεμόνι και μια λάδι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Σε περίπτωση που η μαγιονέζα μας κόψει:
1)Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς.
2)Σε ένα γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε ένα νέο μίγμα με το αλάτι, το ξύδι, το πιπέρι, την μουστάρδα και το αυγό και μόλις το νέο μίγμα αρχίσει να πήζει προσθέτουμε λίγη-λίγη την κομμένη μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς.

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ....ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...
    ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΕΡΟ BLOG ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΣΜΟ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ..
    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ...ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι βαζουμε ζαχαρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή