Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κοτόπουλο με μπάμιες




ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπάμιες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 κονσέρβες τοματάκι ή 500γρ.φρέσκιες τομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλυτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 κοτόπουλο
1 φλυτζάνι ξύδι

  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Καθαρίζουμε και βάζουμε τις μπάμιες σε ένα μπώλ μαζί με το ξύδι για 3 ώρες(βλ.tip), επίσης κόβουμε τις τομάτες σε κυβάκια.
2.Πλένετε τo κoτόπουλο και το τρίβετε με μία λεμονόκουπα, κατόπιν το τεμαχίζουμε σε μερίδες.
3.Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει
4.Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
5.Προσθέτετε το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε όσο μπορείτε
6.Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα
7.Ξεπλένετε τις μπάμιες από το ξύδι
8.Ρίχνετε και τσιγαρίζετε τις μπάμιες
9.Όταν τσιγαριστούν τις βγάζετε απο την κατσαρόλα και τις φυλάτε σε ένα πιάτο
10.Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα
11.Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε τις τομάτες και τον πελτέ.
12.Αλατοπιπερώνετε
13.Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί προσθέστε και λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
14.Μόλις γίνει το κοτόπουλο στα μισά το βάζουμε στο πλάι και βάζουμε τις μπάμιες στο άλλο μισό τις κατσαρόλας
15.Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους
16.Σερβίρουμε σε ένα πιάτο ρίχνοντας λίγο μαϊντανό από πάνω.

Tip Εάν οι μπάμιες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε ως εξής, με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το κοτσάνι κάθε μπάμιας λοξά και όχι οριζοντίως για να μη φανούν οι τρύπες από τις οποίες θα χυθεί το υγρό κάθε μπάμιας. Μία - μία μπάμια που καθαρίζουμε τη ρίχνουμε μέσα σε μία πιατέλα.

1 σχόλιο: