Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ





ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φρέσκο γαύρο
αλάτι χοντρό
μισό ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
ξύδι
ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το γαύρο απο κεφάλια και εντόσθια και τον πλένουμε καλά.
Σε ένα σουρωτήρι απλώνουμε το γαύρο μας και βάζουμε το χοντρό αλάτι σε κάθε στρώση του
γαύρου που έχουμε κάνει.
Αφού έχουμε κάνει όλες τις στρώσεις και έχουμε προσθέσει και το αλάτι το αφήνουμε περίπου 2 ώρες.
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου και το μαϊντανό.
Έπειτα ξεπλένουμε το ψάρι και σε ένα τάπερ αρχίζουμε και το βάζουμε σε στρώσεις. Σε κάθε στρώση που κάνουμε προσθέτουμε και απο λίγο σκόρδο και μαϊντανό με σκοπό να μας φτάσει σε όλες τις στρώσεις.
Αφού ολοκληρώσουμε τις στρώσεις προσθέτουμε ξύδι μέχρι λίγο πριν την ανώτερη στρώση που φτάνει ο γαύρος.
Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλύψει την ανώτερη επιφάνεια των ψαριών.
Κλείνουμε καλά το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Μετά απο 48 ώρες είναι έτοιμο για κατανάλωση και όσο περνάνε οι μέρες γίνεται ακόμα και πιο νόστιμο. Συντηρείται στο ψυγείο φυσικά για αρκετό καιρό.
Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο, μαϊντανό και μαύρο πιπέρι.

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να το κάνουμε με Χρυσούλα...Κανά κιλό κρασί και μετά COD! :)

    Μπράβο Μαγειρούλης! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή