Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

CHEESCAKE ΒΥΣΣΙΝΟ...

ΥΛΙΚΑ:
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα ή πτι-μπερ
1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο
1 μικρό πακέτο τυρί-κρέμα
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κονσέρβα βύσσινα
1 – 2 κουταλιές corn flour




ΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Τρίβουμε τα μπισκότα καλά και λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και στρώνουμε το μείγμα σε μια ειδική βάση για τούρτες (αυτή που ανοίγει το στεφάνι). Αν δεν έχουμε μπορούμε και σε απλό ταψάκι. Το πιέζουμε καλά για να γίνει μια λεπτή και συμπαγής βάση.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί- κρέμα, με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτο μίγμα. Μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
3. Στο μεταξύ στραγγίζουμε τα βύσσινα από το χυμό τους. Το ζουμί το ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα προσθέτοντας σιγά σιγά το corn flour και ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβωλιάσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά πριν πήξει τελείως, πρέπει να είναι σχετικά ρευστό.
4. Απλώνουμε τα βύσσινα πάνω στην κρέμα μέχρι να σκεπαστεί όλη η επιφάνειά της. Από πάνω ρίχνουμε το ζελέ και στρώνουμε με μια σπάτουλα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

2 σχόλια: