ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσια (σουλτανίνα συνήθως)
750 γρ. ζάχαρη
1/4 φλ. νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ:
750 γρ. ζάχαρη
1/4 φλ. νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένουμε τα σταφύλια και κόβουμε τις ρώγες. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Μη σας φανεί λίγο το νερό και βάλετε παραπάνω-με το βρασμό θα βγάλουν και τα σταφύλια το χυμό τους- Βράζουμε για δέκα λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε μία μέρα.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε πάλι για 10 λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού για να μη μας ζαχαρώσει και την αρμπαρόριζα για το άρωμα.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε πάλι για 10 λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού για να μη μας ζαχαρώσει και την αρμπαρόριζα για το άρωμα.
Αν το σιρόπι σας φανεί άδετο αφαιρέστε τα σταφύλια και βράστε σε δυνατή φωτιά να πήξει. Αν σας φανεί σφιχτό προσθέστε λίγο νεράκι ακόμη.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου